Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Iwan Brands
Molenwijk 38
1035 EG AMSTERDAM

Openingstijden

Ma: 09.00 - 19.00 uur
Di: 09.00 - 19.00 uur
Wo: 09.00 - 19.00 uur
Do: 09.00 - 19.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 19.00 uur
Zo: 10.00 - 18.00 uur

Iwan Brands úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Jaarwijn

Jaarwijn 2021

Jaarwijn.2021_Displaykaart_HR.jpg

Vinum is het Latijnse woord voor wijn. Waarom deze naam voor de Jaarwijn 2021 vraagt u zich misschien af. Als je de geschiedenis induikt is dat niet zo vreemd. De Gascogne is een wijngebied met een lange historie. Al ruim 2000 jaar geleden, in de tijd van de Galliërs en de Romeinen, werd hier wijn gemaakt. Dichtbij het Domaine van de familie Duffour ligt een oude Gallo-Romeinse villa. De hierin prachtige bewaard gebleven mozaïeken met daarop druivenranken afgebeeld, vormen hiervan het bewijs.

Nu, ruim 20 eeuwen later, staan er nog steeds druivenstokken aangeplant op dit uitzonderlijke terroir. De familie Duffour is bijzonder trots op het feit dat zij op deze historische plek nog steeds wijn produceren.

PROEFNOTITIE BLANC

Een fruitige, zeer aromatische blend, gemaakt van de streekeigen druiven Colombard en Gros Manseng. Deze druiven gedijen goed op de kalkrijke bodem. Het zeeklimaat en de nabijheid van de Pyreneeën, zorgen voor de nodige verkoeling in de hete zomers. Door de aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

De geur is uitbundig met intense aroma’s van exotische fruit, citroenschillen, groene appel en wat verse muntblaadjes. De smaak is verfrissend en rijk met nuances van wit fruit, citrus en verse munt. Met zijn intense en lange afdronk een heerlijk glas wijn voor ieder moment.

Serveren op 10 ⁰C

PROEFNOTITIE ROUGE

Karakteristieke, fruitige rode wijn uit de Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk, gemaakt van Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Tannat. Deze wijnstokken staan allemaal aangeplant in een warm en aangenaam klimaat, waar de nabijheid van de zee en de Pyreneeën zorgen voor de nodige verkoeling. Door deze koelende invloed behouden de druiven een aangename frisheid.

Deze rode Côtes de Gascogne heeft een diep paarsrode kleur en geurt heerlijk naar rijp donker fruit, zoals bramen en pruimen. Daarnaast zijn er kruidige aroma’s als laurier en kaneel te ontdekken. In de mond is de wijn zacht en rond, met veel diepgang. De tonen van donkere fruit en chocolade vormen een prachtig samenspel met de specerijen. Een heerlijke wijn bij bijvoorbeeld gegrild vlees of gevogelte.

Serveren op 16 - 18 ⁰C

Het hele jaar 2021 heeft u 6 flessen van deze heerlijke wijn voor slechts 29,99 euro!

Klik voor de aanbieding!