Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Iwan Brands
Molenwijk 38
1035 EG AMSTERDAM

Openingstijden

Ma: 09.00 - 19.00 uur
Di: 09.00 - 19.00 uur
Wo: 09.00 - 19.00 uur
Do: 09.00 - 19.00 uur
Vr: 09.00 - 19.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: 10.00 - 17.00 uur

Iwan Brands úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Lentegerechten

Heerlijke Lentegerechten

Lente op je bord met deze heerlijke gerechten:


CAPRESE SALADE MET PERZIK

Deze salade smaakt niet alleen heerlijk fris maar zorgt ook voor een feestje op tafel!
Wat zit erin:

• Flinke hand rucola
• 3 perziken
• 2 eetlepels honing
• 2 bollen mozzarella
• 2 eetlepels balsamico azijn
• Handje pijnboompitten
• Snufje zeezout

U maakt deze salade als volgt:
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Snij de perziken door midden, verwijder de pitten en snijd ze in plakjes. Bestrijk de perziken met de honing. Leg ze op een beklede bakplaat en zet dit 20 minuten in de oven totdat de perziken goudbruin zijn. Snijd de mozzarella in plakken. Maak de salade op door dakpansgewijs de plakken perzik en mozzarella op een bord te leggen, met daar omheen de rucola. Besprenkel de caprese salade met de balsamico azijn en maak hem af door er een klein beetje zeezout en wat pijnboompitten overheen te strooien.

WIJNTIP:

Schenk hierbij Duque de Sevilla Viura Chardonnay. Deze heerlijke Spaanse wijn smaakt fris en fruitig met een impressie van bloemen en groene appel. Serveren op 6 - 8 oC.



>> klik op de afbeelding voor onze aanbieding


HARTIGE LENTE TOMPOUCE

Deze Tompouce maak je heel makkelijk zelf en smaakt naar de lente!

Dit zit erin:

• 4 plakken bladerdeeg
• ± 15 cherrytomaatjes
• Scheutje olijfolie
• Snufje gedroogde tijm
• Snufje peper en zout
• Handje rucola
• 2 sinaasappels
• 125 gr zachte geitenkaas

En zo maakt u ze:
Eerst verwarmt u de oven voor op 200 graden. Wanneer de vellen bladerdeeg ontdooit zijn snijdt u ze doormidden. Leg ze vervolgens op een beklede bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Bak het bladerdeeg in ca 20 min mooi bruin en knapperig in de oven. Meng de tomaatjes in een ovenschaal met een beetje olijfolie, peper, zout en wat tijm. Zet de laatste 10 min de tomaatjes in de oven erbij zodat ze licht geroosterd worden. Verwijder ondertussen de schil van de sinaasappel. Snijd de partjes in stukjes. Haal het bladerdeeg en de tomaatjes uit de oven (bewaar de olie in de ovenschaal) en laat iets afkoelen. Leg 4 stukken bladerdeeg op een bord en verdeel de geitenkaas er over. Leg wat rucola er op en verdeel de tomaatjes en stukjes sinaasappel er over (leg eventueel ook wat naast de hartige tompouce). Besprenkel alles met wat druppels van de olie met tijm uit de ovenschaal. Dek af met de overige stukken bladerdeeg. Serveer lauwwarm.

WIJNTIP:

Een Dopff Pinot Blanc past hier uitstekend bij. Deze witte wijn smaakt soepel, fris en droog met aangename frisse vruchtenzuren. Het beste te serveren op een temperatuur van 10 oC.




>> klik op de afbeelding voor onze aanbieding



ASPERGES MET VISFILET EN GEROOSTERDE AARDAPPELTJES

Welke groente past er beter bij de lente dan asperges? In combinatie met visfilet en geroosterde aardappeltjes maakt u er ook nog iets bijzonders van!

De volgende ingrediënten zijn nodig:

• 50 gram fijngesneden ontbijtspek
• 2 eieren (afgekoeld, hardgekookt)
• eetlepel tijm
• 600 gram krieltjes met schil
• 3 eetlepels olijfolie
• bos groene asperges
• handje trostomaatjes
• 4 visfilets



Zo bereidt u dit gerecht:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het spek in een koekenpan tot het krokant is. Even laten uitlekken op keukenpapier. Pel de eieren en hak ze fijn. Schep hierdoor het spek en de tijm. Snijd de krieltjes doormidden en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie en een flinke snuf (zee)zout. Schuif de plaat boven in de oven. Na 10 minuten bakken voegt u de asperges erbij. Schud even om en bak nog 10 minuten verder. Dep de visfilet droog met keukenpapier. Rol dunne filets eventueel op en steek vast. Bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de vis samen met de trostomaatjes bij de aardappels en asperges op de bakplaat en bak nog 8-10 minuten mee. Serveer alles uit de oven op een voorverwarmde schaal. Bestrooi met het gehakte ei met spek.

WIJNTIP:

Dopff Pinot Gris is een rijk en stijlvol smakende witte wijn uit Frankrijk met een gave afdronk. Uitstekend te combineren met vis maar ook een prima aperitief. Serveren op een temperatuur van 10 - 12 oC.




>> klik op de afbeelding voor onze aanbieding



SPAANSE MAALTIJDSOEP

Zin in een goed gevulde maaltijdsoep die snel op tafel staat? Dat is deze mediterrane chorizosoep met tomaten, kikkererwten en komijn ideaal!

Dit heeft u nodig:

• 250 gram chorizoworst
• 3 uien
• 3 tomaten
• theelepel gemalen komijn
• 800 gram kikkererwten
• 350 gram tomatensaus
• runderbouillontablet
• 750 ml kokend water



Bereidingswijze is als volgt:

Snij de chorizoworst in stukjes, de uien in halve ringen en de tomaten in blokjes. Bak de chorizo ongeveer 1 minuut in een soeppan zonder olie of boter. Bak daarna even kort de uien mee. Voeg vervolgens de tomaten en de gemalen komijn toe. Bak al roerend 4 min. op een hoog vuur. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze samen met de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe. Roer goed door en kook 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de soep over de kommen. Serveren met stokbrood.

WIJNTIP:

Bij een Spaans gerecht als deze schenkt u de Duque de Sevilla Garnacha Tempranillo. Een rode kwaliteitswijn met een zachte afdronk. De smaak is vol en rond met een fruitige en ietwat kruidige geur. Serveren op kamer temperatuur.


>> klik op de afbeelding voor onze aanbieding



Of lentekriebels bestaan? Geeft u na het uitproberen van deze gerechten zelf het antwoord maar!