Molenwijk 38
1035 EG AMSTERDAM
Openingstijden
Ma: | 09.00 - 19.00 uur |
Di: | 09.00 - 19.00 uur |
Wo: | 09.00 - 19.00 uur |
Do: | 09.00 - 19.00 uur |
Vr: | 09.00 - 19.00 uur |
Za: | 09.00 - 19.00 uur |
Zo: |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Inderdaad Clásico. Klassieke Nieuwe-Wereld syrah - daar ook wel shiraz geheten. Peperig zoals in z'n geboortegrond Zuid-Frankrijk, maar veel soepeler en meegaander.
De Grote Hamersma beoordeling: 8
Ventisquero Clasico staat voor probleemloos genieten van een goed glas Chileense wijn: blends van wijnen uit Chili´s beste wijngebieden, zoals Casablanca, Maipo, Rapel en Colchagua. Zo ook deze Syrah.
Ingrediënten (voor 4 pers)
500 gr rundergehakt
2 uien, fijngesnippert
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 groene paprika, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 verse rode peper, voor extra pit fijngehakt anders heel laten
400 gr tomatenblokjes uit blik
2 el tomatenpuree
400 gr kidneybonen uit blik, schoongespoeld
400 gr zwarte bonen uit blik, schoongespoeld
150 gr mais uit blik, uitgelekt
1 theelepel gemalen komijn
2 tl paprikapoeder (gerookt of zoet)
1 tl cayennepeper (of meer naar smaak)
1 tl oregano
250 ml runderbouillon
2 el olijfolie
Zout en peper, versgemalen
Voor erbij
Zure room
Geraspte kaas
Rijst of knapperig brood
1 fles Ventisquero Clásico Syrah
Bereiding
Basis opbouwen
Verhit de olijfolie in een grote braadpan. Fruit de ui en knoflook 2–3 minuten op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
Gehakt bakken
Voeg het rundergehakt toe, bak rul en bruin. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Groenten & kruiden
Doe paprika, chilipeper, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, oregano en eventueel de verse rode peper erbij. Bak 3 minuten mee zodat de specerijen hun aroma vrijgeven.
Saus maken
Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee (1 minuut). Daarna tomatenblokjes en bouillon erbij, goed roeren.
Laten pruttelen
Zet het vuur laag en laat de chili 25–30 minuten sudderen met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
Bonen & maïs toevoegen
Roer de bonen en maïs door de chili, laat nog 5–10 minuten zachtjes koken. Proef en breng op smaak met extra zout, peper of chili als nodig.
Serveren
Schep de chili in kommen serveer met een schaaltje zure room en geraspte kaas en eventueel rijst of brood.
Genieten
Open de fles Ventsiquero Clásico Syrah (als dat nog niet gebeurd is 😉) en schenk een glas in voor bij de maaltijd.
Enjoy!