Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Iwan Brands
Molenwijk 38
1035 EG AMSTERDAM

Openingstijden

Ma: 09.00 - 19.00 uur
Di: 09.00 - 19.00 uur
Wo: 09.00 - 19.00 uur
Do: 09.00 - 19.00 uur
Vr: 09.00 - 19.00 uur
Za: 09.00 - 19.00 uur
Zo: 10.00 - 18.00 uur

Iwan Brands úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Aziatische whiskys

Aziatische Whisky’s!

In de wereld van whisky heeft Azië de afgelopen decennia een opvallende transformatie ondergaan. Meerdere Aziatische whiskymerken hebben zich weten te vestigen als serieuze spelers op het wereldtoneel. Met een hoofdrol voor Japan, Taiwan en India, is er een reputatie opgebouwd van buitengewone kwaliteit, waarin traditie, innovatie en streven naar perfectie samenkomen in elke fles.

 Aziatische whisky's - Mars - Kavalan - Rampur - uw topSlijter NB website

Mars
Alhoewel men binnen de ruimtevaart druk bezig is om de planeet Mars te bereiken, is er al een gelijk genaamde ster uit Japan gerezen; Mars Whisky! Met meer dan 100 jaar expertise op het gebied van distilleren, ambieert Mars telkens weer naar perfectie in zijn whisky’s.

Fun Fact: Mars beschikt over twee distilleerderijen; ‘Shinshu’ en ‘Tsunuki’, met naast deze locaties nog een derde rijpingswaarhuis op het eiland Yakushima.

Mars Kasei Blended Whisky
Eén van de prachtexemplaren van Mars is de Kasei (Japans voor ‘Mars’) Blended Whisky. Een heerlijke blend die de ware Japanse whiskystijl weet te verwezenlijken. Waar aroma’s van witte bloemen fuseren met dat van rijp fruit.

Kavalan
Met suboptimale Taiwanese klimaatcondities voor de productie en rijping van whisky, heeft Kavalan toch optimale whisky’s weten te creëren. Van het roosteren van de vaten, en het vergaren van buitengewoon zuiver water uit de bronnen van de omliggende bergen. Kavalan overziet alles zelf, om zo de bekende zachte en romige whisky’s te vervaardigen.

Fun Fact: Kavalan Distillery is met 1,2 miljoen jaarlijkse bezoekers de meest bezochte whisky distilleerderij ter wereld.

Kavalan Classic Single Malt Whisky
Kavalan Classic is een heerlijke single malt dat op zes verschillende vaten heeft gerijpt waardoor een zeer complex geheel is ontstaan. De smaak kenmerkt zich door invloeden van mango met een aromatische afdronk van vanille en peer. Een Aziatische whisky die u geprobeerd moet hebben!

Rampur
Het Indiase Rampur is het boegbeeld van misschien wel het grootste whiskyland ter wereld. De Rampur distillery, gebouwd in 1943, streeft met zijn expertise constant naar perfectie. Gelegen aan de voet van de Himalaya, zorgt het warme en vochtige klimaat voor extra diepte in de whisky’s.

Fun Fact: De twee sabels in het logo van Rampur fungeren als eerbetoon aan de Maharajas die vroeger heersten over de Indiase koninkrijken.

Rampur Double Cask Indian Single Malt Whisky
De voortreffelijke Rampur Double Cask single malt heeft gerijpt op 2 soorten vat. Een combinatie van Amerikaanse bourbonvaten en Europese eiken sherryvaten die de whisky doordrenken met een delicate vanille vermengd met karamel en gedroogd fruit.

Benieuwd en wilt u meer informatie over deze whisky's? Kom dan langs in onze winkel!

Klik hier voor alle aanbiedingen!