Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Iwan Brands
Molenwijk 38
1035 EG AMSTERDAM

Openingstijden

Ma: 09.00 - 19.00 uur
Di: 09.00 - 19.00 uur
Wo: 09.00 - 19.00 uur
Do: 09.00 - 19.00 uur
Vr: 09.00 - 19.00 uur
Za: 09.00 - 19.00 uur
Zo: 10.00 - 18.00 uur

Iwan Brands úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Vaderdag met uw topSlijter

Een ode aan alle vaders!

Vaderdag! Een ode aan alle vaders maar ook vaders die graag vader willen worden, of vaders die eigenlijk geen vader zijn maar voelen als vader. Vaders staan net als moeders dagelijks klaar alleen net even een tikkeltje anders. Vaders houden van kort maar krachtig, zijn stoer en houden vaak van klieren en grappen. Daarom zetten wij onze vaders op Vaderdag extra in het zonnetje met een lekker ontbijt zodat ze even bij kunnen komen.

Vaderdag - uw topSlijter nb

Waar komt Vaderdag eigenlijk vandaan?
Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington, waarbij zij haar vader, William Jackson Smart, wilde eren. Hij was een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een jaar eerder een Moederdag had gelanceerd. Bron: Wikipedia

Vaderdag traditie: Ontbijt op bed
Verse jus d’orange, een gekookt eitje en een croissant met jam. Ontbijt op bed is traditie met Vaderdag. Leuk, maar is het op deze wijze ook origineel? Hoe maakt u het dan toch bijzonder? Wat denkt u van bier, chocolade en koffie! Niet de meest gangbare ingrediënten als ontbijt, maar op de volgende manier kan dat prima. Weer eens iets anders. Welke vader droomt er niet van om zo gewekt te worden!

Biercake - Papa quadrupel - uw topSlijter nb

Chocolade-biercake

Ingrediënten:
• 75 gr roomboter
• 225 gr suiker
• Snufje zout
• 2 eieren
• 340 gr bloem
• 8 gr bakpoeder
• 140 gr pure chocolade,
• 1 fles Papa quadrupel

Zo maakt u het:
Haal de roomboter en de eieren vast uit de koelkast. Deze moeten op kamertemperatuur verwerkt worden. Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een ronde bakvorm in met boter. Snijd de boter in kleine blokjes en klop dit met de suiker en een snufje zout tot een zacht en romig mengsel. Spatel hier de eieren door. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel dit vervolgens ook door het mengsel heen. Smelt ondertussen de chocolade in een pannetje op laag vuur (of au-bain-marie), voeg dit vervolgens ook aan het mengsel toe en roer daarna rustig 10 ml Papa quadrupel erdoor. Vul de bakvorm met het beslag en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 15 minuten. Wanneer de cake gaar is, laat deze nog minstens 10 minuten afkoelen voor u hem uit de vorm haalt

Geen chocolade-liefhebber? Maak een Scroppino!
De Scroppino, lekker bij het ontbijt (ipv jus d’orange). Wat maakt Scroppino zo speciaal? Het ijs zorgt voor een volle structuur en een zachte smaak, de Bellussi Prosecco Brut DOC zorgt voor een lichte bruis en de Harvest Day Vodka is ‘verantwoordelijk’ voor wat pit.

Harvest Day Vodka - Scroppino - uw topSlijter - Vaderdag

Dit heeft u nodig voor 2 cocktails:

Vul de blender met het ijs, de Harvest Day Vodka en de Bellussi Prosecco Brut DOC; blend alles tot er een luchtig en schuimend geheel ontstaat. Schenk de cocktail uit in gekoelde glazen en garneer met een mooie krul van de citroenschil.

Uiteraard hebben wij nog veel meer leuke ideeën voor het onbijt maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat uw vader zijn bed niet meer uit kan komen. Daarom raden wij u aan al het andere lekkers wat alchohol bevat te bewaren voor later op de (mid)dag! ;-)

Klik hier voor alle aanbiedingen.