Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Iwan Brands
Molenwijk 38
1035 EG AMSTERDAM

Openingstijden

Ma: 09.00 - 19.00 uur
Di: 09.00 - 19.00 uur
Wo: 09.00 - 19.00 uur
Do: 09.00 - 19.00 uur
Vr: 09.00 - 19.00 uur
Za: 09.00 - 19.00 uur
Zo: 10.00 - 18.00 uur

Iwan Brands úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

The Classic Laddie

Wat maakt de Classic Laddie, Classic?

De typische huisbotteling en de ultieme Bruichladdich Single Malt. De Classic Laddie is een toonbeeld van onze klassieke, florale en elegante huisstijl: voor 100% druppelgedistilleerd uit ongeturfde Schotse gerst en zoals altijd niet koud gefilterd en helemaal gerijpt en gebotteld op Islay. Zij is de belichaming van de waarden van onze distilleerderij en van de hernieuwde, hechte band tussen gemeenschap, bodem en dram.

Bruichladdich The Classic Laddie - uw topSlijter - nb website nieuw

Smaakomschrijving:
Een toonbeeld van Bruichladdichs florale, elegante huisstijl; een zuivere, verfijnde whisky met toetsen rijp groen fruit, bruine suiker en zoete mout.

100% SCHOTSE GERST
Altijd Schotse gerst, waarvan een gulle 50% thuis geteeld is, op het eiland Islay.

GEEN TYPISCHE ISLAY-WHISKY
Een van maar twee ongeturfde Islay Single Malts, maar dan met een elegante en florale stijl.

ZONDER TOEVOEGINGEN
De kleur van de whisky is alleen van het vat afkomstig.

ALC./VOL. OPTIMAAL
Zij bottelen de Classic Laddie op 50% ABV, hoger dan het industriegemiddelde van 40 - 46%, omdat er zo een beter mondgevoel gecreëerd wordt en de consumenten meer controle geven als ze zelf water toevoegen. 

NIET KOUD GEFILTERD, ZOALS ALTIJD
De whisky is nooit koud gefilterd, een louter cosmetisch proces dat whisky ontdoet van zijn natuurlijke oliën die hem troebel kunnen maken. Liever een lichte sluier in het glas dan de smaak en het mondgevoel in gevaar te brengen.

TRANSPARANTIE
Elke partij Classic Laddie verschilt subtiel, dus wordt elk detail gepubliceerd, van de vattypes tot de gerstvariëteit en herkomst. Surf gewoon naar Bruichladdich.com en voer uw unieke flescode in.

HERKOMST
Geen enkele regel legt Schotse distilleerders op om Schotse gerst te gebruiken, maar bij Bruichladdich Single Malt doen zij het toch. De whisky draagt die naam om een reden. Al het gerst groeit op Schotse bodem en is volledig traceerbaar van fles tot boerderij, sinds 2016.

LEEFTIJD
De Classic Laddie is een expressie, die Adam Hannett de vrijheid gaf om een ruimere keuze vaten te gebruiken en de beroemde florale, elegante huisstijl te creëren.

DUURZAME VERPAKKING
Dankzij de nieuwe ontworpen Classic Laddie fles daalde het CO2-uitstoot met 65% door lichter glas te gebruiken, minder ruimte te verspillen en de buitenverpakking af te schaffen, geen makkelijke beslissing, maar wel de juiste.

Benieuwd? Kom langs in onze winkel en wij informeren u graag.

Klik hier voor alle aanbiedingen